Voor alle vragen over drank,
drugs, pillen, gamen en gokken

Ilaçet e gjumit dhe hapat qetësuese përcaktohen nga ligji. Ato mund të blihen veç në farmaci, me recetë të mjekut.

Por, nganjëherë janë të propozuara në mënyrë të paligjshme në internet. Në këtë rast, nuk ka asnjë kontroll në përbërjen e hapave.

Në rast se përdorni ilaçe gjumi ose hapa qetësues, jeni më të paaftë të drejtoni një makinë. Mjeku që ju ka dhënë këto ilaçe gjumi dhe hapat qetësuese, duhet të informojë pacientin për këtë gjë.

Informacione relative në lidhje me ilaçet e gjumit dhe hapat qetësuese