Voor alle vragen over drank,
drugs, pillen, gamen en gokken

Benzeodiazepinat kanë një efekt anestezik. Kjo lejon që të flejmë më mirë dhe ti shuajmë ndjenjat e ankthit dhe të stresit, gjithashtu dhe ripërtypjet.

Ekzistojnë lloje të ndryshme benzodiazepanësh, me një intensitet dhe një zgjatje të veprimit të ndryshëm. Veprimi soporofik ose qetësues i një ilaçi varet nga dozimi dhe koha e përdorimit.

  • Gjatë përdorimit të parë, ju flini më mirë dhe ndjenjat e ankthit dhe të stresit ulen. Megjithatë, ju jeni i përgjumshëm dhe e keni të vështirë të përqëndroheni.
  • Mbas një kohe të konsumimit të përditshëm, efektet zvogëlohen. Për këtë, nuk ju këshillohet që ta përdorni atë për jave të tëra.
  • Një përdorim i zgjatur përveç se e ul efektin, ai shton gjithashtu efektet anësore të padëshiruara.

Informacione relative në lidhje me ilaçet e gjumit dhe hapat qetësuese