Voor alle vragen over drank,
drugs, pillen, gamen en gokken

Home » Drugs ABC in your language » Albanees » Bixhozi » Legjislacioni

Legjislacioni

Ka katër pajisje lojrash në Belgjikë:

  1. Kazinotë: Lejohet që të shkosh në kazino nëse je 21 vjeç. Megjithatë mund të hysh brenda vetëm pas regjistrimit (emër, mosha, …).
  2. Automatet e lojrave: Për këtë duhet të jesh 21 vjeç dhe të regjistrohesh.
  3. Në vende pijesh: Një kafe me leje mund të ketë maksimumi 2 pajisje. Nga mosha 18 vjeç mund të luash pa regjistrim.
  4. Zyret e basteve: Zyret e basteve lejohen për të rriturit (+18).
  5. Bastet mbi shumën 1000 euro duhet të jenë të regjistruara.

Bixhozçinjtë mund të mbrojnë veten nga joshja duke i hequr vetes lejen e vendeve të bixhozit e të ndalojnë website. Përveç kësaj një i afërm, OCMW, … ose persona që janë të varur nga bixhozi mund të ndalojnë lejen e vendeve të bixhozit. Këtë ndalim mund ta kërkosh te Kansspelcommissie.