Voor alle vragen over drank,
drugs, pillen, gamen en gokken

Home » Drugs ABC in your language » Albanees » Speed dhe kokainë » Cfarë janë speed dhe kokainë ?

Cfarë janë speed dhe kokainë ?

Speed dhe kokainë janë droga stimuluese. Kjo do të thotë që nga përdorimi i tyre merr energji. Shpesh janë në formën e pluhurit që thithet. Të japin një ndjenjë fallco energjie, por kur ikën efekti, je i rraskapitur. Speed mund të përmbajë amfetamina(varianti më i dobët) dhe metamfetamina (varianti më i fortë). Speed nuk është e natyrshme por bëhet në laborator ilegal.

Kokaina është një substancë që e ka prejardhjen nga shkurrja e kokas. Këto shkurre i gjen në në Amerikën e Jugut dhe pjesën malore të Andes.

Speed dhe kokainë mund të thithen, të gëlltiten ose të injektohen. Kokaina mund të tymoset në formën e crack.

Informacion mbi speed dhe kokainë